Google og deres manglende respektere for brugerens privatliv

Google/YouTube vil have dine private oplysninger. Og noget Google update og hvordan man stopper, deaktiver og fjerner programmet og tjenesterne

Færdig med Google

I Oktober-November 2013 besluttede Google/YouTube pludseligt at jeg ikke længere måtte skrive kommentar på YouTube videoer med mindre jeg fik en Google+ konto.

Og det var så dråben for mig efter at Google i lang tid har forsøgt at lokke private oplysninger ud af mig som fornavn, efternavn, telefonnummer, kreditkort oplysninger, osv.

Når man vælg "Nej" til ikke at ville oplyse disse detaljer om sit privatliv så går der en kort periode også bliver man bare spurgt igen indtil en dag hvor man som mig får nok af Google manglende respekt for brugerens privatliv og vælger Google fra.

Google vil med Google+ lave et populærheds-system ligesom Facebook hvor det går ud på at være populær og +1'e alt hvad der kan +1'es så alle ens "venner" kan se hvad man kan lide så man kan blive mest mulig populær og det er bare ikke mig. Det er ikke noget jeg ønsker og deltage i og det er blandt andet derfor jeg ikke bruger Facebook og ikke ønsker at deltage i Google+ men nu bliver man som bruger tvunget til det eller frosset ude.

YouTube har ellers virket fint selvom deres kommentarsystem ikke er det bedste men i det mindste har man kunne skrive lidt sammen og svare på spørgsmål og sådan noget men det kan man så ikke mere med mindre man vil være med i populærheds-systemet kaldet Google+.

Så Google er ikke længere noget for mig.

Jeg vil derfor finde alternativer til de Google tjenester jeg har brugt som søgemaskinen, Gmail, Google maps, YouTube, Translate, Webmaster Tools, osv. og fjerner lidt efter lidt tjenesterne fra min hjemmeside som har med Google at gøre.

Fuck you Google+ sang

FUCK YOU GOOGLE+ SANG
(PÅ EN SIDE FOR SIG SELV)

Giv mig alle dine private oplysninger

Google/YouTube vil rigtig gerne have jeg bruger mit fulde navn i stedet for scootergrisen som de kalder for et besværligt brugernavn.
få et bedre navn på YouTube
Selvom jeg flere gange har valgt ikke at ville indtaste mit fulde navn så spørger Google/YouTube igen og igen og igen om jeg vil skifte navn.

Selvom man vælger "Jeg vil ikke anvende mit fulde navn" så bliver man bare spurgt om man er sikker og man skal vælge en grund til man ikke ønsker det.
er du sikker?

Senere begynder YouTube og vise denne besked kort efter man har startet en video og er ved at skrive en kommentar.
Total irriterende.
YouTube opdaterer din kanals konto

Google har rettet i deres servicevilkår i 2013 hvilket betyder at de fremover vil bruge dig som ansigt for deres reklamer som de tjener penge på. Det er sgu frækt gjort.
Nye servicevilkår: Opdateringer om, hvordan vi viser dine oplysninger i annoncer og indhold

Fra Oktober-November 2013 er det ikke længere muligt og skrive kommentar på YouTube videoer med mindre man bruger Google+.
Uden Google+ kan man ikke engang skrive kommentar til sine egne videoer.
Ændringer i kommentar på YouTube

Og når man tror man lige kan skrive en kommentar så får man bare en besked som denne.
opdater din kanal for at kommentere

Her er et eksempel på en side der kan komme lige efter man har logget ind på Gmail hvor Google tigger efter fornavn, efternavn, køn og fødselsdag.
opdater din konto opret en offentlig Google+ profil, og få nye, fantastiske funktier i Gmail

I forbindelse med mit webhotel (hvor jeg har min hjemmeside) kan man få "gratis" reklame med Google adwords.
Problemet med det er bare at Google ikke vil give det som er "gratis" men mindre jeg indtastede mit kontonummer.
Men hvis det er gratis hvad skal de så med mit kontonummer?
Uden at indtaste kontonummer oplysninger kunne jeg ikke få det som skulle være gratis.

Google og dit telefonnummer

Google vil rigtig gerne have dit telefon. Rigtig gerne!

Så de kan vide en masse om deres brugere.

Hvis du får besked på at indtaste dit telefonnummer og du siger nej. Ja så spørger Google da bare igen om noget tid.

Nu påstår GMail så er der er sket "usædvandlig aktivitet" på min konto. Hvilket vi nok godt kan anse som en løgn og endnu et forsøg for at lokke telefonnummeret ud af brugeren.



Google GMail bekræft din identitet Vi har registreret usædvanlig aktivitet på den konto, du forsøger at logge ind på. Hvis du vil fortsætte, skal du følge vejledningen nedenfor.

Vælger man få flere oplysninger om mulighederne for support. linket i bunden får man mulighed for at svare på nogle spørgsmål om hvilken alternativ e-mail-adresse man kan bruge, hvornår man sidst kunne logge ind, hvor man oprettede kontoen, osv.

Og til sidst... hvis man ikke kan svare på spørgsmålene...

Ja så bliver du da selvfølgelig bedt om at komme i kontakt med support... ved at indtaste dit telefonnummer.

Men selvom man med besvær vælge den mulighed der er for ikke at indtaste sit telefon, så skal man stadig indtaste en alternativ e-mail-adresse.

Google update

Når man installer et Google program som Google Chrome så får man også automatisk installeret et program kaldet Google update i baggrunden uden brugeren bliver gjort opmærksom på det.

Google update køre som en tjeneste (service) i baggrunden og der installeres også automatisk et plugin i Firefox (hvis man har Firefox) så når man i fremtiden i Firefox går ind for at downloade Chrome så overtag plugin'et download processen og begynder og installer automatisk uden de sædvanlige spørgsmål og advarsler.

Det er irriterende da brugeren hverken bliver informeret om det eller får mulighed for at vælge det fra.

Her følger instruktioner til at stoppe og fjerne Google update som du kan udføre efter du for eksempel har installeret Google Chrome.



Gå ind i Chrome > "Om Google Chrome" også står der følgende når Google update ikke køre.
"Opdateringen mislykkedes (fejl: 3)Der opstod en fejl ved søgning efter opdateringer: Der kunne ikke søges efter opdateringer (fejlkode 3: 0x80040154 -- system level)."
Nu kan du selv bestemme hvornår der skal søges efter opdateringer.

Næste gang man installer eller opdater Google Chrome så skal igen gå det hele igennem for at komme af med Google update.

Fjern Firefox plugin'et Google update

Når man installere Google Chrome bliver der i Firefox automatisk installeret et plugin kaldet Google update uden brugerens bliver spurgt eller informeret.

Åben Firefox og besøg about:plugins for at se stien til plugin'et.

For eksempel C:\Program Files (x86)\Google\Update\X.X.XX.XXX\npGoogleUpdate3.dll.

Måske er der også noget hvis man køre regedit og går til HKEY_CURRENT_USER\Software\MozillaPlugins.

Alternativer til Google

Her samler jeg info om alternative til Googles tjenester som søgemaskine, Gmail, YouTube, Google maps, Translate osv.

https://duckduckgo.com/ (alternativ til Google søgemaskine).
http://www.bing.com/translator (alternativ til Google Translate).
http://www.bing.com/image (alternativ til Google billede søgning).
http://www.bing.com/webmaster/ (alternativ til Google Webmaster Tools).

http://developer.mapquest.com/web/documentation/open-sdk/javascript/v7.0/kml-georss

Skriv din kommentar

Spørg mig om hvad som helst
Du kan også skrive direkte til mig på
Stem
Søg
Language

Select English to navigate the website in English. Things like the navigation menu and contact form will be in English, but the main content on each page will not be translated.